Over Marieke

Ik ben Marieke (1986), vrouw, mama, partner, socioloog en Reiki behandelaar! In die laatste rol tref je me hier. Het is mijn roeping om mama's, zwangeren, baby's en kinderen lekker in hun vel te laten zitten. Ik gun het hen zo! Als mama van twee weet ik als geen ander welke uitdagingen zwangerschap én ouderschap met zich meebrengen.

 

Mijn persoonlijke verhaal is dat ik na de geboorte van mijn zoon in 2014 vastliep. Op dat moment was ik druk met mijn promotieonderzoek, zat VEEL in mijn hoofd en voelde weinig verbinding met mijn lijf. In de vorm van ziekte (colitis ulcerosa) liet mijn lijf weten dat het anders mocht. Deze uitdaging ben ik aangegaan en toen is mijn zoektocht begonnen naar me beter voelen. Mijn grootste wens was om lekkerder in mijn vel te zitten, blij te zijn met wie ik ben. En ik kan je zeggen dat ik me zo veel beter voel! Dat gun ik jou ook!

 

Ik heb zoveel mogen leren, zoveel mogelijk ontdekken door de weg naar binnen te volgen, 'aan te gaan' zou ik haast zeggen. Het leren omarmen van emoties die ik had weggestopt zoals boosheid, verdriet, schaamte, schuldgevoelens. Ik heb geleerd dat als je ze niet omarmt ze op de achtergrond blijven sluimeren en je onwijs veel energie kunnen kosten. Ik heb ook mogen leren hoe kinderen onbewust reageren op deze lagen in jou waar je nog werk te doen hebt. Zij spiegelen dat als geen ander. Hoe mooi om deze boodschappen tot je te nemen en zo steeds dichter bij jezelf te kunnen. En daarmee help je niet alleen jezelf als mama maar ook je kind. Kinderen verdienen het zo om op te groeien vanuit hun ware kern, en het liefdevolle uitgangspunt dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn. Mét vertrouwen. 

 

Ik heb veel van mijn blokkades mogen helen waarbij Reiki uiteindelijk het pad werd waar ik verder op ben gegaan. Bij Maud Vrenssen heb de opleiding Kundalini Reiki gevolgd. Wat een feest van herkenning, vooral wat betreft het aanvoelen van anderen, en zo mooi dat ik hier nu mijn voordeel mee kan doen en mag werken met energie. Mij op anderen kan afstemmen en de informatie die jij nodig hebt tot me te laten komen. Sinds februari 2020 ben ik Kundalini Reiki Master.

 

Mijn praktijk is erop gericht om mama's en kinderen te ondersteunen dichter bij zichzelf te komen. Hoe fijn is het als ook jij lekker in je vel zit, en balans vindt in jouw gezin mét aandacht en tijd voor jezelf.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten. 

Lieve groet,

Marieke