Opleiding tot Kundalini Reiki Master

Leer zelf werken met deze helende energie

Voor mij is de Kundalini Reiki hét middel geweest naar een fijner leven: ik leerde contact te maken met mijzelf, mijn emoties en mijn intuïtie, ik ruimde mijn blokkades op en creëerde zo een leven met balans. Na jaren van worstelen, vooral in mijzelf en met fysieke klachten, kwam ik eindelijk lekker in mijn vel te zitten. Bovenal werd de Kundalini Reiki mijn weg naar gezondheid.

 

Ik voel ontzettend veel dankbaarheid dat dit op mijn pad is gekomen. 

Dit gun ik jou ook! 

 

Daarom bied ik de opleiding tot Kundalini Reiki Master aan. Ik wil dat jij ook in staat bent jezelf door het leven te begeleiden, door blokkades en patronen op te ruimen die niet van jou zijn of je niet meer te dienen. 

 

Tijdens de opleiding ga je ontzettend veel loslaten en kom je met grote stappen dichter bij jezelf. Daarnaast leer je natuurlijk de Kundalini Reiki en als je deze eenmaal 'hebt' pakt niemand je dit weer af. Je hebt het voor je leven bij je en kunt het inzetten voor jezelf en je dierbaren. Of er professioneel mee gaan werken, want dat kan natuurlijk ook!

Ervaring eerdere deelnemer

'Wat heeft de opleiding mij veel gebracht! Een persoonlijk proces waarin ik steeds meer de weg naar mijzelf vond: wie ik in de kern ben, hoe ik mijzelf weer terug mocht vinden en hoe ik mezelf weer mocht zijn. Een weg waarin ik mijn triggers leerde helen en de verbinding met mijzelf weer vond."

Wat brengt de opleiding je?

Je leert natuurlijk de Kundalini Reiki!

Kundalini Reiki is een natuurlijke geneeswijze: universele levensenergie stroomt door je handen. Door 'handoplegging' bij jezelf of anderen heel je blokkades in het energieveld. Deze blokkades zijn ontstaan door niet verwerkte emoties.

Niet verwerkte emoties ontstaan op 3 manieren: 

 1. Tijdens gebeurtenissen in het eigen leven. Hier hoort ook de tijd bij je moeder in de buik bij, je geboorte en de jonge kindertijd.
 2. Doorgegeven vanuit generaties voor jou.
 3. Meegekomen vanuit vorige levens.

 

Door het opheffen van blokkades wordt het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest ondersteunt. Hierdoor ontstaat er meer balans: zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

In de opleiding stroomt de Reiki al vanaf dag 1 door je handen. Gaandeweg de opleiding wordt de kracht van de Reiki steeds sterker. 

In de opleiding leer je diverse vormen en toepassingen van Kundalini Reiki, zoals geboortetrauma, vorige levens Reiki en DNA Reiki. Dit laatste zet je bijvoorbeeld in bij chronische ziekten. Ook leer je hoe je de energie van plekken kunt reinigen, waaronder je eigen huis. En je leert hoe je energetische koorden tussen mensen kunt reinigen zodat iedereen weer in zijn/haar eigen energie komt. Erg prettig als je snel iets overneemt van de ander of als er iets is voorgevallen. Daarbij leer je ook iemand op afstand te behandelen.

 

Daarnaast geeft de opleiding een enorme boost voor je persoonlijke ontwikkeling. Iedere opleidingsdag krijg je een inwijding: dit voelt als een hele krachtige Reiki sessie. Tijdens de inwijdingen worden jouw chakra's opgeschoond: jij laat blokkades los. Dit ga je merken: je komt beter in je vel te zitten! 

Daarnaast behandel je vanaf het begin jezelf tussen de opleidingsdagen door: je behandelt jezelf in het algemeen met de Reiki: de energie stroomt daar naartoe waar jij mag helen, en je zet de zelfbehandelingen in op hele concrete klachten of thema's waar jij verlichting op wilt. Zo werk je zelf aan balans en gezondheid.

Je kunt gaandeweg de opleiding je intuïtie steeds beter horen en voelen en handelen naar wat goed is voor jou. Op naar een steeds vervulder leven!

 

In de opleiding leer ik je ook contact maken met je emoties en de dingen die in je leven gebeuren en die je te raken aan te grijpen om eerder vastgezette emoties te helen. Daar zit zo'n kracht in! Het helpt je te leren oké te zijn met jezelf, met wie je bent, met alles wat je hebt meegemaakt, hoe je je voelt en wat je aanvoelt. Emoties willen van nature door je heen bewegen. Het komt van het Latijnse woord Emovere dat 'bewegen' betekent. Ik help je je hoofd te leren dat dit is hoe het werkt met emoties en dat het niet langer een stokje hoeft te steken om te gaan voelen. Juist het doorvoelen brengt verlichting! En ik weet zeker: als ik dit kan, kan jij dit ook!

De opleiding is een uitnodiging om goed voor jezelf te leren zorgen!

Ervaring van Melanie (23) met de opleiding

'De opleiding was een mooie en fijne ervaring! Ik ben daardoor weer meer tijd voor mezelf gaan vrijmaken. Ik besef dat ik mijzelf de ruimte mag gunnen die ik verdien. De Kundalini Reiki heeft mij nu al veel inzichten gegeven en ook meer vertrouwen op verschillende vlakken.'

Wanneer past het leren van Kundalini Reiki bij je?

Er zijn diverse en uiteenlopende redenen waarom de Kundalini Reiki bij jou zou kunnen passen, een greep hieruit:

 • Je verlangt naar meer energie en balans in je leven.
 • Je hebt zin om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken: jij bent er klaar voor om los te laten en jezelf opnieuw uit te vinden.
 • Je bent op zoek naar ‘iets’ dat je kan helpen beter in je vel te zitten, te ontspannen, in je lijf te zakken, je intuïtie te horen en/of met de uitdagingen van het leven om te gaan.
 • Je bent al een tijd nieuwsgierig naar (Kundalini) Reiki en voelt je er nu echt toe aangetrokken.
 • Je wilt meer verbinding ervaren met jouw zielsenergie en bent op zoek naar richting op jouw levenspad.
 • Je wilt spiritueel groeien.
 • Je wilt energetisch leren werken.
 • Je wilt Kundalini Reiki leren om je dierbaren te ondersteunen.
 • Je voelt dat de Kundalini Reiki voor jou de weg is om (professioneel) anderen te gaan helpen.

Ervaring Renate met de opleiding:

'Reiki is voor mij de manier om spanning in mijn lijf kwijt te raken, voor mezelf. Gaandeweg ontdekte ik dat het inzetten van Reiki ook voor mijn gezin meer ontspanning gaf. Ik heb veel geleerd en ervaren hoe het is om anderen te helpen met Reiki. Ik blijf dit dan ook doen, voor anderen én voor mezelf!'

Kundalini Reiki, Usui Reiki, Kundalini Activatie: hoe zit dat nou?

Ik krijg vaker de vraag hoe de opleiding zich verhoudt tot Usui Reiki en tot de Kundalini Activaties. Daarom ook hier voor jou deze uitleg.

Usui Reiki is de traditionele vorm van Reiki, je werkt met specifieke handposities, symbolen en bouwt jouw Usui opleiding op met losse Reiki cursussen (Reiki 1, 2 & 3). In de Kundalini Reiki werken we gericht met de Kundalini energie van de gever. De Kundalini energie hebben we allemaal bij ons, deze ligt opgeslagen bij de ruggegraat en wordt vaak afgebeeld als een slang. Tijdens de inwijdingen maken we deze Kundalini energie gaandeweg steeds meer wakker. Dit maakt dat jouw bewustzijn wordt vergroot en je spiritueel groeit. Dit is ook wat er gebeurt tijdens Kundalini Activaties. Andere manieren om de Kundalini energie wakker te maken is Kundalini yoga of ademwerk.

Een wakkere Kundalini energie van de gever versterkt de kracht van de Reiki behandelingen. Daarbij werken we niet met specifieke handopleggingen of symbolen. Je leert op eenvoudige wijze de Kundalini Reiki aan en uit te zetten.

Ervaring Melanie (23) met de opleiding:

'Ik ben heel blij dat ik de opleiding bij Marieke gevolgd heb!

Het was een fijne periode met een prettige begeleiding door Marieke. Vanaf het begin af aan voelde het heel vertrouwd en veilig. Ik was op mijn gemak in de groep. De manier waarop de opleiding is vormgegeven, met ook het oefenen met behandelen, werkt heel fijn en geeft ook zelfverzekerdheid om hier zelf mee aan de slag te gaan.' 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding bestaat uit 6 live opleidingsdagen verspreid over vijf maanden. De opleiding leidt je op tot Kundalini Reiki Master. Dat betekent dat je Kundalini Reiki kan geven aan jezelf, aan anderen én je mag de opleiding door geven aan anderen. 

Iedere opleidingsdag bestaat uit:

 • het uitwisselen van ervaringen met het inzetten van de Kundalini Reiki en jouw persoonlijke ontwikkeling
 • uitleg over de Kundalini Reiki en alles wat komt kijken bij het werken met deze helende energie
 • het ontvangen van een inwijding (te omschrijven als een hele krachtige Reiki sessie)
 • oefenen, zowel bij jezelf en vanaf de helft van de opleiding gaan we ook aan de slag met het behandelen van de ander

Uiteraard begeleid ik de groep zorgvuldig en afgestemd op wat er per moment nodig is. Ik zorg voor een veilig groepsklimaat om te kunnen delen. Een liefdevolle uitnodiging om ook hier jezelf te zijn.

Na dag 1 stroomt de Reiki al door je heen en ga je thuis aan de slag met dagelijks korte Reiki momenten voor jezelf. De eerste helft van de opleiding wordt je uitgenodigd om alleen nog jezelf te behandelen: om zo juist te leren beter voor jezelf te zorgen.

Je hoeft nog geen kennis of basis in Reiki te hebben, de opleiding is toegankelijk voor iedereen. Mocht je toevallig wel een cursus in Usui Reiki hebben gedaan, dan kan je ook prima instappen in deze opleiding. 

Ervaring Melanie met de opleiding:

'De Kundalini Reiki helpt mij om meer tijd en rust te nemen voor mijzelf en hierdoor beter te kunnen voelen en reflecteren wat goed is voor mij en waar ik behoefte aan heb. Het is voor mij echte een reminder om weer te gaan voelen en erop te vertrouwen dat dingen zo lopen hoe ze moeten lopen.'

Dag 1

 • Kennismaking
 • Meditatie
 • Uitleg over energetisch werken, omgaan met emoties, de chakra's en Kundalini Reiki
 • Kundalini Reiki inwijding 1 (graad 1)

Dag 2

 • Uitwisselen van ervaringen
 • Meditatie
 • Uitleg over de Kundalini Reiki Meditatie
 • Kundalini Reiki inwijding 2 (graad 2)
 • Oefenen bij jezelf

Dag 3

 • Uitwisselen van ervaringen
 • Meditatie
 • Uitleg over vormen van Reiki: Geboortetrauma, DNA, Kristal, Vorige levens en Plaats
 • Uitleg over toepassingen: kwaliteits- en situatie behandeling, energetische koorden reinigen, behandelen van plant en dier
 • Kundalini Reiki inwijding 3 (graad 3)
 • Oefenen bij jezelf

Dag 4

 • Uitwisselen van ervaringen
 • Meditatie
 • Uitleg Booster inwijdingen
 • Uitleg behandelen van de ander
 • Booster 1 inwijding (graad 4-6)
 • Oefenen bij elkaar

Dag 5

 • Uitwisselen van ervaringen
 • Meditatie
 • Uitleg basis behandeling 7 chakra's
 • Uitleg huis energetisch reinigen
 • Uitleg groepshealing
 • Booster 2 inwijding (graad 7-9)
 • Oefenen bij elkaar

Dag 6

 • Uitwisselen van ervaringen
 • Uitleg inwijdingen doorgeven
 • Booster 3 inwijding (graad 10-12)
 • Oefenen bij elkaar
 • Laatste vragen stellen
 • Uitreiking Certificaat

Ervaring eerdere deelnemer

'De opleiding heeft ook doorgewerkt naar mijn gezin. Het bood ons nieuwe inzichten en helende momenten. Juist omdat ik steeds meer mezelf werd, creëerde dat ook weer ruimte voor mijn dochters om zichzelf te herontdekken.'

Ervaring eerdere deelnemer

'Ik heb mijn dochters nu een paar sessies mogen geven en het is een mooi proces om te zien hoe ze daardoor weer beter in hun vel komen te zitten. Hoe ze weer zichzelf kunnen zijn. Ik ben dankbaar dat Marieke mij deze mogelijkheid bood, maar ook dankbaar voor mijzelf, dat ik mijzelf deze mogelijkheid gunde.'

Praktische informatie over de opleiding

Je kunt Kundalini Reiki bij mij leren in groepsvorm of 1-op-1. Het voordeel van de groep is dat je je ervaringen kunt delen en elkaar kunt steunen in het loslaat proces, ook oefenen we in een veilige setting op elkaar.

De kosten voor deelname in de groep zijn 1399,- euro (geen BTW) per persoon. Betaling in twee, drie of vijf termijnen is mogelijk.

Dit is inclusief:

 • welkomstcadeautje, waaronder een fijne spray met 'Agua sacral' om je energie of ruimte te reinigen
 • catering gedurende de dag m.u.v. lunch (lunch neem je zelf mee)
 • opleidingsmateriaal (zorgvuldig en uitgebreid zodat je dit er altijd weer bij kan pakken later)
 • meditaties tijdens de opleidingsdagen
 • 3 inwijdingen (dag 1-3) waarin de Kundalini Reiki door je heen gaat stromen en 3 booster-inwijdingen (dag 4-6) om de kracht van de Reiki nog eens flink te versterken
 • Mariekes bereikbaarheid en ondersteuning tussendoor via e-mail of whatsapp: dit bevordert jouw persoonlijke loslaat proces.
 • korting op individuele healing & coaching door Marieke voor jezelf of (indien van toepassing) voor je kind 0-12 jaar tijdens de duur van de opleiding,
 • certificaat 'Kundalini Reiki Master' tijdens de laatste les

 

Data eerstvolgende groep:

 • Vrijdag 27 september
 • Vrijdag 18 oktober
 • Vrijdag 8 november
 • Vrijdag 29 november
 • Vrijdag 20 december
 • Vrijdag 10 januari

 

Tijd 10.15-16.30u, Locatie: Klijndijk, Drenthe

 

Ervaring Renate met de opleiding:

'Wat ben ik dankbaar dat ik mezelf deze opleiding heb gegund. De lessen zijn liefdevol en alles is goed. Dat is zeer waardevol!'

Twijfel je of de opleiding bij jou past of op dit moment in je leven past? Heb je praktische vragen? Je bent van harte welkom om een belafspraak in te plannen: plan hier jouw call met mij in. Geheel vrijblijvend denk ik met je mee en beantwoord al je vragen.