Kundalini Reiki

Reiki is een natuurlijke geneeswijze waarbij de universele levensenergie wordt doorgegeven door middel van handoplegging. Reiki is het Japanse woord voor de allesomvattende en alles doordringende levensenergie.

Gebeurtenissen en bijbehorende emoties kunnen vast zijn gaan zitten in je energiesysteem. Reiki brengt blokkades in beweging en als je je bewust wordt van die blokkade kan het uiteindelijk opheffen. Reiki ondersteunt het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest. Reiki brengt balans op allerlei vlakken, zowel fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch als spiritueel.

Kundalini Reiki is een variant op het traditionele Reiki systeem en is zeer krachtig. Kundalini betekent in het Sanskriet 'opgerold'. Je hebt wellicht wel eens gehoord van 'Kundalini yoga' of 'Kundalini meditatie'. De Kundalini energie ligt opgerold aan de basis van onze ruggegraat en is onze grootste kracht van creativiteit en bewustwording. Deze energie versterkt het werken met de universele energie.

 

Reiki: voor wie en waarvoor?

De mogelijkheden om Reiki in te zetten zijn oneindig. In mijn praktijk zet ik Reiki in voor mama's, baby's en kinderen en ook kan je bij mij terecht tijdens je zwangerschap (vanaf 16 weken).

 

Mijn behandelingen zijn met name gericht op het lekker in je vel zitten. Indien er ook fysieke klachten zijn dan neem ik die zeker mee in de behandeling. Je komt bijvoorbeeld als mama bij mij omdat je het gevoel hebt dat er meer uit jezelf te halen valt, dat je weer meer verbinding met jezelf wilt voelen, dat je nu eens tijd voor jou wilt maken en jouw ontwikkeling een 'boost' wilt geven, of je zit veel in je hoofd en wil meer verbinding met je lijf en je gevoel ervaren. Ook zijn er mama's die weer meer richting willen in hun loopbaan. Bij het traject mama's lees je meer voorbeelden waarvoor je bij mij terecht kan. 

 

Als zwangere kan je bij mij terecht als je (meer) ruimte wilt maken voor de zwangerschap in de drukte van alledag en bijvoorbeeld meer contact met het kindje wil ervaren. Ook als je het vertrouwen in jouw lijf en in de geboorte wilt ondersteunen is Reiki heel passend. Bij het traject zwanger lees je meer voorbeelden waarvoor je als zwangere bij mij terecht kan.

 

Ook kan ik Reiki in zetten voor je baby of kind(je). Bijvoorbeeld als je ziet dat hij/zij niet lekker zijn/haar vel zit, veel onrustig is, slecht slaapt, eet of drinkt of problemen heeft met zindelijkheid. Of bij oudere kinderen als het ergens tegen aanloopt thuis, op school of in het contact met andere kinderen. Bij het traject kinderen lees je meer voorbeelden wanneer je voor baby's en kinderen bij mij terecht kunt.

Uiteraard is het altijd goed een arts of deskundige te raadplegen voor jouw klachten. Reiki kan ondersteunend worden ingezet. Mocht je in de reguliere zorg of hulp geen antwoorden hebben gevonden dan is het de moeite waard om te verkennen wat Kundalini Reiki voor je kan betekenen.